marți, 25 octombrie 2011

Miraculosul ulei de argan

Uleiul de argan este considerat un ulei scump, datorită faptului că este cel mai rar ulei din lume, este produs din samburii fructelor arborelui de Argan (Argania Spinosa). Compozitia uleiului de argan este asemanatoare celui de masline: acid palmitic (12-13%), acid stearic (5-7%), acid oleic (43-49%), acid linoleic (29-36%). Uleiul de argan nu conţine saponine, dar faina ramasa in urma extractiei contine aproximativ 0,5% saponine cu proprietati antioxidante, protectoare impotriva radiatiilor ultraviolete, antiacneice.Uleiul se obtine prin aceeasi metoda traditionala, se inlatura pulpa fructului si se lasa sa se usuce la soare. Samburele se sparge cu o piatra pentru a se obtine miezul ce este zdrobit cu o moara manuala numita Azerg. Prin framantarea si presarea manuala a miezului se obtine uleiul de argan, care are un gust de aluna si culoarea chihlimbarului.Uleiul culinar se obtine din seminte usor prajite si cel cosmetic din seminte crude.Reziduurile obtinute dupa extractia uleiului alcatuiesc o pasta groasa de culoarea ciocolatei , care este indulcita si mancata pe paine. Gustul sau e asemanator cu cel al untului de arahide.In urma primei presari la rece a samburilor de argan se obtine untul de argan care e bogat in vitamina E si are proprietati antioxidante, este indicat in special pt tenul uscat si foarte uscat, ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii si vindecarea vergeturilor in stare incipienta.Se recomanda femeilor insarcinate si celor care au pierdut in greutate foarte repede.Se poate utiliza ca si crema hidratanta, la masajul corpului , ca masca de par sau dupa spalarea parului pt stralucire si vitalitate.
Unanim recunoscut ca un adevarat miracol anti-imbatranire, antioxidant puternic si emolient, regenerator si restructurant, antiinflamator si cicatrizant, uleiul de Argan este absorbit rapid in piele si nu lasa urme, este si un optim remediu pentru tratamentul parului degradat (dand stralucire si vigoare), pentru unghiile fragile si ca balsam pentru masaje antioboseala, antistres. Are proprietati nutritive optime pentru piele, datorita procentului ridicat de vitamine A, E (activitate antioxidanta) si F (activitate nutritiva si emolienta). Alaturi de alte uleiuri si unturi naturale il puteti utiliza cu succes in preparare diferitelor masti cosmetice.Cateva recomandari, folositi uleiul de argan ca masca pt fata, amestecati 1 lingurita de miere cu cateva picaturi de ulei de argan si aplicati pe fata curata, lasati sa actioneze 10-15 minute si apoi clatiti, rezultatele nu vor intarzia sa apara.Asa cum am spus este foarte bun si pt unghii, le întărește si le da un aspect sanatos. Puneti 2 lingurite într-un bol de apa
si stati acolo cu mâinile cam 10 minute. Sau masati-va mâinile si unghile cu ulei de argan iar apoi puneti-va manusi de bumbac. Dacă rezistati, dormiti asa peste noapte. Îl puteți folosi si ca un fel de ser, sub crema de zi sau de seara, aplicati cateva picaturi pe fata si masati pana intra bine in piele, apoi aplicati normal crema dvs. , veți vedea rezultate in câteva zile.Concluzionand uleiul de argan este potrivit oricarui tip de ten, este un antioxidant puternic, antiinflamator, multiutil pt par, unghii si ten, recomandat gravidelor(atenueaza vergeturile) cred ca este un produs ce nu ar trebui sa lipseasca din ritualul cosmetic al niciunei femei, sau cel putin a celor care se confrunta cu primele riduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu