miercuri, 7 decembrie 2011

Un desert de post - salam de biscuiti

Pt ca suntem in plina perioada a postului , m-am gandit sa va impartasesc una din retetele mele preferate - salam de biscuiti.Toata lumea a auzit si mancat probabil cel putin o data aceasta prajitura, in copilarie era una din preferatele mele si mai tarziu a fost printre primele retete pe care le-am incercat tocmai pt ca era foarta usoara si rapida.Prin urmare sa trecem la treaba.


Ingrediente:
500g de biscuiti simpli
250 g unt vegetal , am folosit pe cel de la Rapunzel , are un gust deosebit incomparabil cu margarina din comert.
150ml de apa
200g zahar brun sau sirop de agave.
4-5 lg de pudra de carob(un inlocuitor pt cacao, excelent si pt copii).

Mod de preparare:
Prin urmare biscuitii se vor zdrobi, eu cum nu am prea multa rabdare  am bagat la robot si i-a facut praf si o parte am rupt in bucati mici, biscuitii astfel zdrobiti se vor amesteca cu pudra de carob.In paralel intr-un vas se fierbe apa cu zahar, dupa caz sirop de agave,  se adauga  untul si toata compozitia se va adauga peste biscuiti, suplimentar eu am adaugat putin cocos si vanilie praf, dupa preferinte se pot adauga si stafide sau nuci.Crema astfel obtinuta se intinde pe o folie de celofan,  am asezat o banana si apoi am rulat compozitia  foarte strans, o veti lasa la rece pt cateva ore.
O alta varianta este ca din aceasta compozitie sa faceti bilute si in mijloc dupa preferinte sa puneti  cate o stafida sau goji depinde de ceea ce va place, oricum vor iesi niste rafaello negre super bune si sanatoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu