joi, 31 ianuarie 2013

Mierea de mana de padure

Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase si complexe alimente,este primul indulcitor folosit de om pt hrana; un excelent energizant natural, ideal a se consuma(mai ales in perioadele de iarna) pt aportul de enzime pe care il aduce.
Mierea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra,  intareste sistemul imunitar, creste capacitatea organismului de a face fata bacteriilor si virusurilor specifice perioadei reci a anului.Multe persoane au ideea gresita ca mierea ingrasa dar nu este adevarat:o lingura cu miere are 30-35 de calorii, aceeasi cantitate de zahar are 40 de calorii, o lingura de miere indulceste la fel de bine cum o fac 2 linguri de zahar de aici aportul caloric mai mic.Mierea are efect antibacterian atat intern cat si extern, se stie din popor ca ranile si arsurile se vindeca mai repede daca sunt tratate cu miere de albine.
Dupa provenienta mierea este florala obtinuta din prelucrarea nectarului si polenului diferitelor flori si extraflorala obtinuta din alte parti ale plantei.In functie de speciile de plante  de la care provin mierea este monoflora provenita integral sau in cea mai mare parte de la o singura specie de floare(salcam, tei, floarea soarelui) sau poliflora cea provenita de la mai multe specii de flori(miere de padure, miere poliflora).
Mierea de mana se obtine din substantele secretate de diverse insecte care traiesc pe partile verzi a unei plante, se hranesc cu sucurile plantelor si apoi elimina surplusul de zaharuri care nu-i sunt necesare.Albinele aduna aceste zaharuri de pe frunze(in special stejar sau conifere, brad, pin , molid) si le transforma in miere in acelasi mod in care procedeaza si cu nectarul florilor, insa depun mai mult efort si consuma mai multa energie.Mierea de mana are in compozitie sa inhibina(un bactericid foarte puternic), saruri minerale, calciu si magneziu prezent intr-o cantitate de 20 de ori mai mare decat in mierea obisnuita iar organismul uman asimileaza mai bine aceste minerale din alimentatia naturala decat prin administrare sintetica.Mierea de mana este laxativa, fiind indicata in cazul persoanelor constipate.
Mierea de mana este mai inchisa la culoare, uneori spre un maro foarte inchis, cu cat este mai inchisa la culoare si mai groasa cu atat calitatea este mai buna.
Daca nu va place mierea simpla la noi gasiti si varianta miere crema cu vanilie, propolis, ghimbir, scortisoara, catina sau nucela pt un mic dejun sanatos si gustos(amestec de crema, propolis si nuca macinata) aveti toata oferta aici.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu