miercuri, 14 august 2013

Sapunul de Marsilia 100% naturalA fost fabricat prima data in Marsillia, in sec 17, reteta fiind si acum aceeasi. Renumele sapunului de Marsilia e dat de continutul sau de 72% ulei de masline, un standard de puritate stabilit inca de la 1688. Mestesugul fabricarii sapunului s-a transmis din generatie in generatie, pana si masinile utilizate in ateliere sunt vechi de sute de ani. 
 
În prezent, se prepară două tipuri de săpun de Marsilia: unul pe bază de ulei de măsline  (care are culoarea verde închis) şi unul pe bază de ulei de palmier (este alb). Varianta realizată cu ulei de palmier este deosebit de eficace pentru piele, deoarece acest ulei este bogat în acizi olei şi palmitic.
Beneficiile sapunului de Marsilia:

 •  este un săpun 100%vegetal si 100% biodegradabil
 •  NU CONŢINE: parabeni, EDTA, conservanţi, coloranţi, parfum artificial, PEG sau alţi derivaţi din petrol
 • are efect antibacterian nu provoacă alergii, are un ph neutru (poate fi aplicat şi pe pielea sensibilă a bebeluşilor)
 • este bogat în grăsimi (hidratează pielea uscată şi deshidratată şi în acelaşi timp reglează excesul de sebum în cazul epidermei grase sau care suferă de acnee – 72% din compoziţia săpunului de Marsilia este ulei vegetal) 
 • curăţă epiderma si elimina impuritatile
 • reface pielea şi o face să strălucească
 • este recomandat persoanelor cu piele sensibila, predispusă la alergii, iritaţii sau dermatită atopică.
 • Poate fi folosit şi pentru spălarea rufelor şi îndepărtarea petelor.
Deşi forma săpunului poate fi considerată robustă şi greu de manevrat (are forma dreptunghiulara), să ştiţi că odată ce produsul a intrat în contact cu pielea vă veţi simţi foarte bine. Este extrem de cremos si  lasă o senzaţie de catifelare şi de piele moale ca şi cum v-aţi fi aplicat recent o cremă.

5 comentarii:

 1. Ma bucur ca acest curent ia amploare si ca acest gen de produse (bio) sunt intens mediatizate pe online media.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur ca acest curent ia amploare si ca acest gen de produse (bio) sunt intens mediatizate pe online media.

  RăspundețiȘtergere
 3. Avand in vedere ca suntem asaltati zilnic la tv de reclama la produse pline de E-uri si chimicale consideram ca inainte de a lua decizia sa cumperi un produs indicat este sa citesti eticheta si sa faci alegerea in cunostinta de cauza.

  RăspundețiȘtergere
 4. Pt par nu, recomandat pt scalp cu probleme sapunul de alep http://www.cosulbio.ro/cumpara/sapun-de-alep-cu-dafin-32-eczeme-psoriazis-1549601

  RăspundețiȘtergere