joi, 24 aprilie 2014

Seva de mesteacan elixir pt sanatate

   Mesteacanul este denumit si arborele vietii iar seva de mesteacan proaspata este un adevarat elixir pt sanatate, concentreaza toate substantele nutritive necesare cresterii arborelui: glucoza si fructoza care ii confera un gust usor dulceag, aminoacizi, viatmina C, minerale(magneziu, calciu, zinc, fosfor, sodiu, fier), acestia se afla in proportii optime si se asimileaza cu usurinta in organism.
   Seva de mesteacan  este una din cele mai bune substante dietetice, este recomandata a se consuma in caz de oboseala cronica sau la trecerea dintre anotimpuri in special primavara si toamna, are un efect tonic cu actiune generala, scoate somnolenta, depresia si oboseala.
O cura cu seva facuta primavara mai ales de catre persoanele care au prezentat afectiuni ale aparatului respirator iarna si primavara va reface organismul slabit.

Pentru efecte benefice se administreaza 2ml de cate 2 ori pe zi dimineata si seara, timp de 3-4 saptamani la adulti iar la copii cate 1 ml de 2 ori pe zi , la copiii de peste 7 ani.

 Pe langa faptul ca trateaza oboseala seva de mesteacan purifica organismul, regleaza acidul uric si colesterolul, vindeca eczemele si psoriazisul si are efect citostatic asupra celulelor maligne din formatiunile tumorale.
Seva de mesteacan stimuleaza rinichii, promoveaza secretia acidului uric avand un efect diuretic. 
Se poate folosi si ca tratament cosmetic pt a combate parul gras, daca se intinde seva pe par inainte de spalare, efectele vor fi vizibile dupa aplicarea de 5-6 ori la 2-3 zile-parul va fi mai sanatos ma rezistent si mai stralucitor.

Seva de mesteacan se colecteaza primavara din aprilie pana la sfarsitul lunii mai de la copacii nici foarte tineri nici foarte batrani, se face o incizie se introduce o teava si se colecteaza apa, la sfarsit se acopera incizia cu o bucata de lemn.

La noi gasiti seva de mesteacan la 300 ml si la 1L in diferite variante seva de mesteacan organica, cu infuzie de menta , infuzie de macese sau varianta la 500 ml cu gust de lamaie sau gust de fructe de padure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu