duminică, 15 iunie 2014

Sa vorbim despre tampoane...

Cand vine vorba despre acele zile  delicate din luna femeile din ziua de azi  au de ales intre a folosi tampon sau absorbant, si intre multitudinea de produse de pe piata, dar oare stim cat de sanatoase sunt aceste  produse?
 Asa cum stiti, pielea este cel mai mare organ din corpul omenesc, fiind incredibil de  permeabila, mai ales in zonele intime, acesta este motivul pentru care trebuie sa aveti mare grija ce absorbante si tampoane folositi preferabil unele din materiale organice.

Producatorii de absorbante si tampoane nu sunt obligati prin legislatie sa dezvaluie ingredientele folosite, deoarece aceste produse de igiena feminina sunt considerate “dispozitive medicale”.

Testele facute in laborator pentru a detecta substantele ce se gasesc itr-un  absorbant obisnuit au aratat ca de fapt contin echivalentul a patru pungi de plastic!
Pentru a da albul imaculat absorbantelor, fibrele utilizate sunt albite cu CLOR, ceea ce creaza Dioxina- o substanta extrem de toxica (perturba sistemul hormonal si endocrin, suprima sistemul imunitar, infertilitate, malformatii congenitale) .
 S-au gasit produse chimice  cum ar fi BPA( produs ce este asociat cu boli de inima si cancer), FTALATI (la aplicatoarele din hartie ce dau finete la atingere). In afara de materiale plastice extrase din titei, se mai gasesc din pacate neutralizatori de mirosuri si arome, polietilena (PET), polyester, mai pe scurt un cocktail extreme de chimic!
Amestecul de sintetic si plastic face sa limiteze libera circulatie a aerului, intretinand umezeala si promovand cresterea de bacterii si stafilococi in zona  intima, contribuind substantial la cresterea frecventei de aparitie a infectiilor urinare.

O infectie bacteriana rara, dar extrem de periculoasa si asociata cu folosirea tampoanelor( in special cele super-absorbante), este sindromul de soc toxic(SST). Riscul pentru a dezvolta  SST depinde de modul cum interactioneaza corpul cu substantele pe care le contin tampoanele, cele confectionate din materiale conventionale putand crea un mediu “ideal” pentru dezvoltarea de bacterii, precum Stafilococul Auriu.
Pt a impiedica toate acestea va recomandam sa luati o serie de masuri pentru un confort maxim si o sanatate buna:
-evitati tampoanele super – absorbante;

- alternati folosirea tampoanelor cu absorbantele;
- schimbati absorbantul/tamponul cel putin o data la 4-6 ore;
-la introducerea unui tampon aveti grija sa nu zgariati mucoasa vaginala – evitati aplicatoarele de plastic.

Indiferent ce produse de igiena intima folositi, este important sa cautati  pe cele cu ingrediente organice naturale, evitand expunerea inutila la toxine si alte chimicale.
In gama Natracare gasiti si tampoane si absorbante fabricate din bumbac organic, care nu doar că este mult mai sănătos pentru noi, femeile, ci și mai prietenos cu mediul înconjurător. Ele includ tampoane și absorbante organice, șervețele pentru igiena intimă.Produsele Natracare nu sunt înălbite cu clor, ci conțin materiale biodegradabile (în proporție de 95%), provenite din culturi ecologice.
Bumbacul folosit în tampoane și absorbante este organic, cultivat în mod natural, fără pesticide. Celuloza este provenită din păduri gestionate ecologic. Natracare este prima companie care a folosit bioplastic, alcătuit din amidon și absorbanți pe bază de zahăr, în locul convenționalelor materiale sintetice derivate din petrol.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu