miercuri, 17 septembrie 2014

Pudra de roscove alternativa sanatoasa si gustoasa pt ciocolata

Ciocolata este unul din alimentele preferate atat de adulti dar mai ales de copii fie ca este sub forma de batoane de ciocolata, tartinabila, de baut si multe alte variante. Cand m-am decis sa transform meniul zinic al familiei mele in ceva si gustos si sanatos, am trecut la analiza etichetelor si a ingredientelor alimentelor iar ciocolata a fost unul din punctele sensibile la capitolul desert, pentru ca este adorat de toti membrii familiei, si cei mici, si cei mari, mai ales de mineJ



Am descoperit lucruri foarte interesante despre cacao si, in acelasi timp, am gasit o alternativa incantator de sanatoasa! 
Cacao este incarcata de cafeina si teobromina, acesti alcaloizi amari sunt stimulenti puternici ai  sistemului nervos central.
Cacao contine, de asemenea, multe substante nutritive, dar efectul global al acesteia asupra sistemului nervos epuizeaza destul de mult.

Multi oameni se plang ca ciocolata ii face sa simta nervozitate, le afecteaza somnul sau chiar ii impiedica sa doarma, daca este consumata destul de tarziu.

Cacao din care se face ciocolata este in mod natural destul de amara. In scopul de a o face gustoasa, se adauga cantitati mari de zahar si grasimi (inclusiv lapte si smantana), care ofera ciocolatei textura catifelata. Dar aceasta creste din pacate rezistenta la boli si impiedica digestia. Alti aditivi sunt de asemenea adaugati inainte ca produsul sa fie terminat, facand din gustoasa ciocolata o mica “bomba cu ceas”.

O parte din procesul necesar producerii ciocolatei consta din  fermentarea boabelor de cacao, in timpul acestui proces, este posibil sa se  formeze produsi cancerigeni, si din pacate insecte, rozatoare si animale mici pot contamina fermentarea boabelor de cacao. Aceste impuritati raman in produsul finit. FDA (US Food and Drug Administration), permitand pana la 25 de micro-fragmente de insecte pe lingura de pudra de cacao.

Toate cele de mai sus cer musai o alternativa! Pentru  iubitorii de ciocolata exista inlocuitor minunat: Roscova! Acesta are un gust minunat, cu o aroma de ciocolata, dar fara riscuri pentru sanatate, aditivi, sau alte contaminari cu  care vine ciocolata.

Roscova este o leguma care provine de la un copac vesnic verde la Marea Mediterana.


Roscova poate fi folosit pentru a face multe dulciuri, cum ar fi: prajituri, cookie-uri, budinca, glazura, bauturi, shake-uri, inghetata, briose, ciocolata, piureuri si negrese. Pudra de roscove este dulce in mod natural si necesita mult mai putin indulcitor atunci cand este utilizat in retete, spre deosebire de cacao. Aminteste-ti ca e bine sa reduci cantitatea de zahar sau chiar mai bine, sa inlocuiesti zaharul cu miere, stevie orice alt indulcitor natural preferati.
In plus , Roscova contine mai multa vitamina B1 ca sparanghelul sau capsunile; si mai multa Vitamina A decat vinetele, sparanghelul si sfecla. De asemenea, contine vitamina B2, calciu, magneziu, potasiu, si minerale de fier, mangan, crom, cupru, nichel. Aceasta contine aproximativ 8 la suta proteine ​​si este o buna sursa de fibre. Comparativ cu ciocolata, pudra de roscove  este de trei ori mai bogata in calciu, are o treime mai putine calorii si de saptesprezece ori mai putine grasimi.

De asemenea pudra de roscove are proprietati terapeutice terapeutice. Este cunoscuta in a stopa cazuri grave de diaree la adulti, copii si animale. Utilizeaza 1 lingura de pulbere de roscove intr-o ceasca de lichid, sau faci o pasta de pudra de roscove si apa. De asemenea, este cunoscuta pentru a ajuta in probleme ca: greata, varsaturi, si stomac deranjat. Foloseste aproximativ 2 lingurite praf de roscove in suc de afine neindulcit de patru sau cinci ori pe zi.



Pentru a face un dulce rapid si foarte gustos, trufe raw super gustoase, amesteca o lingura de pudra de roscove, cu o lingura de crema de migdale – in functie de cate doresti sa faci inmultesti cantitatile. Apoi fa bile micute, pune-le  in frigider sau congelator sa se intareasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu