luni, 6 octombrie 2014

Gem de goji - un desert delicios

Despre goji cred ca este inutil sa va mai spun cat de bune sunt si cate benefecii aduce organismului consumul lor zilnic.Pt ca mie persoanl imi plac foarte mult, mananc aproape zilnic fie simple, cu iaurt, in budinci m-am gandit ca nu ar fi rau sa incerc sa fac niste gem de goji.


Se pun 250g de goji la inmuiat 30 minute in apa calduta, dupa care se scurge apa si se pun la fiert in apa curata cu indulcitor( eu am pus stevie dar se poate pune orice indulcitor vreti) si putina zeama de lamaie.
Cand fructele sunt moi(puteti sa le dati prin blender daca veti sa fie pasta sau sa le zdrobiti cu furculita) adaugam gelifiantul si aici am incercat sa combin am pus seminte de chia pt ca au rol de legare a gemului si seminte de psylium care ingroasa gemul.
Partea buna este ca semintele de chia sunt pline de antioxidanti, omega 3, calciu iar partea proasta pe care unii mofturosi o vor detecta imediat este ca se simt samburii in gem, bine la cat de sanatoase sunt semintele astea si cate baneficii aduc corpului nici nu cred ca mai conteaza.
Pt a da  aorma puteti adauga o pastaie de vanilie.
Se pune apoi gemul in borcane inchise ermetic si se pastreaza la frigider, poate fi consumat in decurs de 2 saptamani.Puteti sa-l mancati simplu, cu biscuiti, in budinci sau clatite sau in orice compozitie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu