duminică, 12 octombrie 2014

Ghimbirul si proprietatile lui

Ce poate fi  fi mai placut acum in prag de toamna decat o ceasca de ceai de ghimbir!
Cantitatile impresionante de vitamina C, magneziu, potasiu, cupru, mangan pe care il are ghimbirul il urca in topul produselor cu importante beneficii pt sanatate.
El nu este foarte folosit de majoritatea romanilor, chiar daca apare frecvent în bucatariile tarilor din întreaga lume. Ghimbirul este un plus picant si aromat  pentru supe, sosuri, marinate, folosit de la mere coapte la legume prajite. O ceasca de ceai, desigur, este unul dintre semnele distinctive ale sale, nu doar pentru aroma placuta, cat pentru calitatile sale calmante.


Comerciantii romani din vechime efectuau transport de  ghimbir din Asia de Sud-Est în Europa, unde a devenit foarte la moda in Evul Mediu. A fost foarte scump, dar chiar si atunci renumit pentru capacitatile de vindecare. Henric al VIII-a chiar l-a recomandat ca un remediu pentru ciuma. Exploratorii spanioli l-au introdus în Indiile de Vest, America de Sud, si Mexic, care au început sa il exporte înapoi în Europa în secolul al 16-lea. Astazi, Jamaica, India, Fiji, Indonezia si Australia sunt unele dintre producatorii comerciali de top.

Beneficiile ghimbirului:

Blocheaza aciditatea si arsurile de stomac - Daca ai frecvent arsuri la stomac, ar fi util sa iei considerare utilizarea ghimbirului. Excesul de acid poate fi anulat prin utilizarea ghimbirului. 

Ajuta sa gestionezi  nivelurile de glucoza –ghimbirul poate ajuta la mentinerea nivelului de glucoza din sange sub control. Acest lucru este important, deoarece aceste niveluri au un impact direct asupra pierderii in greutate si cresterii in greutate, precum si modul energetic sau letargic in care te simti pe tot parcursul zilei. Daca ai observat ca dupa prânz te ia somnul, este foarte probabil din cauza nivelului de zahar din sânge, si adaugarea de ghimbir la masa de prânz te ajuta sa ramai concentrat si activ. Ceaiul de ghimbir actioneaza eficient asupra depozitelor de grasime., consumat cu regularitate, ghimbirul accelereaza metabolismul si topeste celulele adipoase.

Ajuta in sindromul de colon iritabil -Cel mai interesant lucru de remarcat este faptul ca nu conteaza cum folosesti ghimbirul, folosind radacina de ghimbir în gatit, administrarea de suplimente de ghimbir, sau ceai de ghimbir, toate acestea par sa aiba un efect calmant similar asupra sistemului digestiv.

Intareste imunitatea  - Una din proprietatile ghimbirului este ca ajuta la intarirea sistemului imunitar. Studiile au aratat ca pacientii de cancer care au luat suplimente zilnice de ghimbir sunt capabili de a-si reveni mai repede din procedurile anti-cancer, comparativ cu cei care nu iau nimic.

Reduce inflamatiile artritice - Natura anti-inflamatoare a ghimbirului il face sa ajute la o serie de inflamatii si boli, nu în ultimul rând artrita, o boala crunta de care milioane de oameni sufera. 

Protejeaza impotriva bolilor Alzheimer -. Cercetarile au aratat ca ghimbirul ajuta in încetinirea pierderii de celule ale creierului, care de obicei este un precursor al Alzheimer-ului.

Speram te-am convins ca este o idee buna sa adaugi ghimbir la lista ta de cumparaturi. Nu conteaza sub ce forma il iei, daca vrei sa  prepari un ceai de ghimbir, sau condiment vei  experimenta multe beneficii. Doar asigura-te ca ai luat un produs organic, liber de orice alte chimicale si E-uri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu