joi, 30 octombrie 2014

O descoperire inedita suc si supa crema de dovleac

Imi place foarte mult toamna este anotimpul meu preferat si incerc sa ma bucur de tot ce ne ofera, imi plac foarte mult fructele de toamna struguri, gutui si ador dovelacul pe care l-am mancat in diferite forme copt, placinta sau budinca dar niciodata nu am incercat supa crema pt ca aveam impresia ca e mai potrivit pt placinte decat pt mancaruri dar recunosc ca m-am inselat.

Dupa ce am auzit la niste prieteni de supa crema de dovleac am fost curioasa si am incercat si eu iar rezultatul a fost peste asteptari, pe langa ca se gateste foarte repede cam jumatate de ora este si foarte gustoasa, condimentele ii dau o aroma deosebita, iar dovleacul are o valore nutritiva ridicata si ajuta organismul sa treaca peste anotimpul rece.Fiind o supa usoara se poate manca seara, eu am asezonat-o cu niste crutoane si a fost apreciata de intreaga familie.
Ingrediente:
- o ceapa tocata marunt;
-un catel de usturoi;
-1kg de dovleac curatat si taiat cubulete;
-1 cartof taiat cubulete;
-jumatate de telina taiata cubulete;
-1/2 lingurita de coriandru;
-1 lingurita de chimen;
-1L de supa de legume, eu am adaugat 1L de apa peste care am pus 1 cub de supa de legume;
-smantana;
Se pune uleiul de masline intr-o tigaie la foc mic si se soteaza ceapa pana cand devine translucida apoi se adauga usturoiul, condimentele si se amesteca.Dupa un minut se adauga dovleacul taiat cubulete, cartoful si telina.Se adauga supa de legume si se lasa sa fiarba la foc mic circa jumatate de ora.Dupa ce legumele s-au inmuiat bine se lasa sa se raceasca putin dupa care mixam supa in blender.Turnam inapoi supa in cratita adaugam smantana si lasam sa mai fiarba putin la foc mic, aduagam dupa gust sare sau piper eu nu am adaugat nimic mi-a placut foarte mult asa.
Si pt ca eram la capitolul dovleac am incercat si sucul de dovleac, pe care l-am baut fie simplu amestecat cu putina miere(daca aveti probleme cu somnul este un remediu simplu si eficient)sau amestecat cu suc de portocale.In orice combinatie ar fi dovleacul este delicios si ar trebui sa profitam de el.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu