joi, 18 decembrie 2014

Nucile de sapun sau 100% detergent natural si sanatos

Nuci de sapun sunt naturale, prietenoase cu mediul si biodegradabile.
Fructe ale unei specii unice de arbori, nucile de săpun sunt speciale datorită prezenţei unei substanţe numită saponina.

Saponinele  sunt surfactanti naturali ce elimina murdaria, conserva culoarea si calitatea materialului si lasa hainele moi si curate, fara a mai fi nevoie a folosi balsam de rufe.
 Nucile de sapun  inlocuiesc eficient detergentii utilizati in mod normal pentru spalatul hainelor. Ele sunt extrem de blande, fara a avea produse chimice adugate, fiind de un real folos celor cu pielea sensibila. 
In mod traditional aceste nuci de sapun - pulpa fructului si nu semintele - au fost folosite de secole de catre oamenii locului din Asia pentru a-si spala hainele si parul. Nucile de sapun sunt de asemenea folosite in produsele cosmetice si detergenti, precum si in diverse alte produse.

Beneficiile nucilor de sapun

  • Sigure pentru cei care sufera de piele sensibila sau cei cu alergii cutanate sau boli de piele cum ar fi psoriazis, eczeme etc, deoarece acestea sunt non iritante.
  • Safe pentru masina de spalat. Desi nu fac multa spuma hainele vor fi bine spalate si curate.
  • Sigure pentru toate tipurile de haine, chiar tesaturi delicate cum ar fi cele cu broderie etc.
  • Au proprietati antimicrobiene si antiseptice.
  • Ele sunt complet biodegradabile.
  • Sunt foarte economice cu 500 g de nuci de sapun pot fi spalate rufele unei familii cu 4 persoane timp de 6 luni.


Nuci de sapun utilizare

- Ca detergent de rufe
Pentru spalat hainele pune 5-6 nuci de sapun intr-un sac de bumbac, leaga-l la gura cu ceva pentru a nu iesi nucile in timpul spalatului si pune-l  in masina de spalat a masinii. Hainele vor fi curatate in mod natural si vor mirosi proaspat. In cazul in care le doresti parfumate adauga cateva picaturi din uleiul esential preferat in masina de spalat.

- Nuci de sapun sampon
Striveste  5 - 6 nuci de sapun (elimina semintele inainte de strivire). Pune-le intr-o oala, adauga aproximativ 3 cani de apa. 

Din momentul in care da in fiert, lasa-le la foc mic timp de aproximativ 10 minute.Strecoara amestecul intr-o sticla de sampon goala, si gata! 

Se foloseste o cantitate echivalenta ca cea folosita cand te speli cu samponul clasic, nu se formeaza multa spuma  asa ca nu insista cu adaugarea unei cantitati duble, samponul nou creat iti va lasa un par moale si curat.
Poti folosi, de asemenea, un pic de pudra de nuci de sapun pe corp in loc de sapun/gel de dus. Acesta va curata pielea la fel de bine, dar ai grija sa folosesti doar un pic.

-Reda stralucirea bijuteriilor din aur si argint

-Ca detergent universal in casa
Nucilede sapun  pot fi folosite pentru a curata aproape orice. Se amesteca un pic de pulbere de nuci de sapun in apa si se foloseste pentru a curata ferestre, sticla, covoare, animale de companie etc.
 Incearca-le! Te asigur ca  te vor uimi placut micutele nuci de sapun, iti vei da seama cat de eficiente si inofensive sunt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu