joi, 11 decembrie 2014

Trufe de ciocolata un desert rafinat si usor de preparat

Am incercat aceste trufe ca o alternativa la trufele clasice de care eram indragostita. Si stii ce? Rezultatul a fost peste asteptari, chiar cred ca sunt mai bune!
Textura acestor trufe este divina, iar ele sunt incarcate de antoxidanti si nutrienti datorita ingredientelor foarte sanatoase. Eu i le dau copilului la scoala, fiind satioase si ideale pentru pachetel.
Inca nu stiu care e partea cea mai buna din reteta – gustul uimitor sau modul usor in care se fac.

Intrucat suntem o familie de devoratori de dulciuri bune, reteta este pentru aproximativ 40-45 de trufe, care s-au terminat prea repede.

Ingrediente:
3 linguri in
3 linguri seminte de chia
1 cana nuci
4 linguri fulgi de cocos
1 lingurita de vanilie
1 lingura pudra de roscove(optional)

In robot, cu forma de S am pus curmalele fara samburi si putina apa filtrata(jumatate de cana), le-am mixat pana s-a facut o pasta.

Separat am bagat in rasnita semintele de canepa, in, chia, floarea soarelui si nuci pana s-au macinat bine.
Am topit in bain-marie untul de cacao
Am pus in robot peste pasta de curmale semintele macinate, untul de cacao, vanilia si fulgii de cocos, le-am mai mixat putin si gata!
Am inceput sa fac bilute imediat, intrucat untul de cacao topit i-a dat pastei o consistenta usor de modelat(pot fi modelate usor imediat dupa amestecarea ingredientelor).
Le-am tavalit prin fulgi de cocos(merg si prin pudra de cacao daca iti place aspectul classic).

Le-am dat la rece, si in jumatate de ora déjà  a fost devorata prima cutie.
Ele sunt bune chiar si 2 saptamani dupa, la frigider, doar ca nu vor rezista nici macar o saptamana.Merita sa incercati.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu