marți, 13 ianuarie 2015

Cozonac raw - un desert delicios si sanatos

Pt ca voiam ca de Craciun sa fac ceva dulce si sanatos si tot auzisem de cozonac raw vegan am zis ca este momentul sa incerc.
Cozonacul raw vegan nu arata ca un cozonac traditional dar asta nu inseamna ca nu este la fel de bun ca sa nu mai spunem ca este sanatos si nu ingrasa, are avantajul ca se prepara foarte rapid  nu se lasa la dospit si are un gust delicios.
Ingrediente pt coca:
-300g de nuci caju;
-3 linguri de miere;
-1 lingura ulei de cocos

Ingrediente pt crema:
-1/2 lingurita pudra de vanilie bio
-300g de mac
-coaja de portocala bio
-indulcitor sirop de agave, stevie ca va place

Preparare:
Nucile caju se dau prin rasnita, faina rezultata se amesteca cu mierea  si uleiul de cocos, blatul astfel rezultat se intinde pe o hartie de copt pana devine ca o foaie groasa de un deget grosime.Simultan preparam crema-macul se da prin rasnita, praful astfel obtinut se amesteca cu vanilia, coaja de portocale si indulcitorul, se aseaza aceasta compozitie peste foaia din caju si se ruleaza apoi se lasa la rece pt minim jumatate de ora.Este delicios.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu